Team


Björn Willman

Förare

Född 1973 och började köra rally '94 i en Saab V4. Började sedan att bygga ihop en Opel '99. Ny bil nu och resten är historia...

Urban Lindgren

Kartläsare

Född 1966 och har varit kartläsare sedan urminnes tider, men började läsa åt Willman '03

Fredrik Nilsson

Servicepersonal

Mikael Lövgren

Servicepersonal

Bil


Kaross: Mazda 323 GTX
Motor: Vet ej, men den går bra
Växellåda: X-Track
Drivlina X-Track

Placeringar


2002

Rallyvarvlopp

Datum: 28/9 -02
Placering: 1:a (2 wd)

2003

Vännäs Plåt Rally

Datum: 11/1 -03
Placering: 1:a

SM Rally Vännäs

Datum: 14-15/2 -03
Placering: 4:a (lilla grupp-A)

Lotscupen

Datum: 22/2 -03
Placering: 3:a

Syd Svenska Rallyt

Datum: 23-24/5 -03
Placering: Brutet race (läs mer på tävlingar)

2004

Vännäs Plåt Rally

Datum: 10/1 -04
Placering: 4:a

Månstråket

Datum: 17/1 -04
Placering: 2:a

SM Rally Vännäs

Datum: 27-28/2 -04
Placering: 1:a

Tävlingar


2003

South Swedish Rally, 23-24 Maj

Tyvärr så fick vi lov att bryta tävlingen under lördagen pga att bränslepumpen ställde till en massa problem för oss under körningen. När detta beslut togs så låg vi för närvarande i ledning. Nu är det nya friska tag inför nästa års satsning. Hoppas ni hänger med oss under nästa förhoppningsvis vinstrika säsong.
Tack & hej från Willman motorsport för ett härligt rallyår 2003.

2004

Plåtrallyt i Vännäs, 10 Januari

Vi stod på lite hårt och åkte av och fick ägna oss åt att öva upp muskulaturen i armarna med lite snöskottning. Där förlorade vi snabbt 10 minuter. Efter detta så var vi så pass varma i kläderna att vi kunde jobba oss uppåt på stegen fram till en 4:e plats.

Månstråket i Luleå, 17 Januari

Här började vi mycket bra och kom snabbt upp på 1:a plats, där stannade vi och bevakade ledningen fram till sträcka 5 då det tyvärr blev för mycket för däcken. Med lite för mycket slitage så fick vi dock kapitulera till en hedervärd 2:a plats.

SM Rally i Vännäs, 27-28 Februari

Startskottet brann av i Gubböle. Kände mig aningen rattrostig till en början, men trots detta så tog vi oss igenom den första den 1:a sträckan utan större problem. När så den 2:a sträckan skulle köras genom I20 skogen kan man lugnt säga att vi hade fått upp ångan ordentligt. Så plötsligt sa det ”KABLAMM”. Jaha, hoppsan då, där stod en sten å bara väntade på att vårat fjäderben skulle krama om den, så om detta inte vore nog så rök ju då dessutom två fälgar på köpet åxå. Eftersom bilen inte ville reagera så normalt på detta problem så resulterade det i att vi fick besöka I20 skogens ej så plogade regioner, men dock inte värre än att vi tog oss loss på egen hand. Vi kör på tänkte vi och vips så undrade vi om vi hamnat i en snödriva…
Nähä, vi hade bara fått in en määängd snö i luftintaget så sikten var ungefär lika bra som på en sjörövare med dubbla ögonlappar. Den 3:e & 4:e sträckan vart ju även dom lidande p.g.a. det trasiga fjäderbenet, men med lite gammal hederlig buskörning så kom vi även igenom dessa. Fredag & lördag morgon spenderade min enormt duktiga och hårt arbetande servicekillar med att laga fjäderbenet. STORT tack till servicekillarna!!

Lördagens 1:a sträcka i Hjoggsjö blev en liten mjukstart pga 1:a dagens haverier. Kände efter ett tag att allt verkade helt OK. Så då tog vi & trampade ner sockarna lite hårdare mot skosulan in på den 2:a sträckan. Så då när vi ligger på den 3:e sträckan i Örträsk så slår bingolottoturen in igen & punkterar däcket på ungefär halva sträckan. Även den 4:e sträckan på Mariebäck körs på en gummitrimmad fälg. Innan sträckan på Liljaskolan så fick vi då äntligen byta däck, men vad upptäcker vi då. Anfäkta & anamma som kapten Haddock brukar säga, tror ni inte att det andra fjäderbenet hade fått sig en blöttkyss av nånting. Eftersom tiden var lite knapp så hanns det inte med att fixas utan vi fick köra på & hoppas att bilen skulle hålla. Sträcka 11 & 12 fick vi då banta lite på gasfoten får att kunna säkra en målgång & med den några härliga poäng. Så trots alla dessa missöden & allehanda haverier så är vi supernöjda med våran insats. För säg den som ska känna sig missnöjd med en 1:a placering efter detta äventyr.

Ett STORT tack vill vi skänka våra sponsorer, servicepersonal & alla andra som ställt upp på oss under detta race…

TACK!! /Björn Willman & Crew

Bilder